Magyar - English

 

Megalakulásunktól kezdve az érvényben lévő Európai uniós és hazai jogszabályoknak megfelelő ökológiai, vagy közismertebb nevén biogazdálkodást folytatunk.

A biogazdálkodás legfontosabb ismérve a környezetkímélő módon történő termelés. Munkánk során természetes alapú tápanyag-visszapótlást és növényvédelmet folytatunk: nem használunk szintetikus műtrágyákat, növényvédő szereket, GMO fajtákat, a környezetre káros technológiákat.
A gazdálkodási mód segíti a biodiverzitást, a természetes biológiai folyamatokat, és a talaj biológiai aktivitását.

Mezőgazdasági termelői tevékenységünk fő területei a szántóföldi növénytermesztés és a szabadföldi zöldségtermelés. Jelenleg közel 700 hektár szántóföldi területet művelünk a gyönyörű és termékeny Nagy-Alföldön, Szarvas környékén. Színes, 15-20 növényfajt magába foglaló vetésforgónk biztosítja a gazdaság ökológiai és ökonómiai stabilitását.

paradicsom A saját termelésen túl kiterjedt termesztési programot folytatunk minősített bio gabona, bio zöldség és bio gyümölcs termesztőkkel Magyarországon. A termelők Biokontroll Hungária tanúsítvánnyal rendelkeznek, a saját gazdaságunk BioSuisse és NOP által elismert.

Tevékenységünk egy részét a K+F munka képezi, amely jellemzően fajtafenntartó nemesítést és a nemzeti fajtajegyzéken szereplő fajtáink magas biológiai értéket képviselő vetőmagjának előállítását foglalja magába.

2001-ben cégünk a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium elismeréseként elnyerte az Agrár-környezetvédelmi Mintagazdaság címet.